keskiviikko 25. elokuuta 2010

Omat Laitteet 17.8.2010

Ajanlaskun alun jälkeen neljäs Omat Laitteet -klubi tarjosi kolme mieleenpainuvaa esitystä. Yleisöäkin oli löytänyt paikalle miltei ennätysmäärä. Illan aikana nähtiin kolme hyvin erilaista laitteistoa ja kuultiin monipuolisesti niillä tuotettua ääntä. Esiintyjät pysyivät hyvin annetuissa 20 minuutin aikarajoissa ja vaikka laitteistoa kannettiin lavalle ja pois valtaisat määrät, pysyi koko ilta sopivissa mitoissa. Tekniset ongelmatkin saatiin jo lähes kokonaan selätettyä, joten järjestäjienkin voidaan todeta oppineen jotakin matkan varrella. Kaiken kaikkiaan ilta oli todella onnistunut ja miellyttävä kokemus jälleen kerran.

Melkoinen

Melkoinen tarjosi sympaattisella käsin rakennellulla laitteistollaan ääntä ja rytmiä kliinisten syntetisaattorisoundien tuolta puolen. Metallikulhoa piiskaavalla sähkömoottorilla, valoanturilla ja taskulampulla, keittiövälineillä ja käärityillä mikrofoneilla, kasettidekkiluuppereilla ja lukuisilla efekteillä rakennettu äänimaailma vangitsi jokaisen osallistujan huomion. Todellinen fusion kitchen. Ääninäyte tarjoillaan noise-osastolle vahvasti painottuneen setin loppupuolelta.



Café Fomalhaut

Café Fomalhaut näytti mihin motivoitunut ja kyvykäs ihminen pystyy aseenaan ainoastaan kaksi Nintendo DS käsikonsolia. Jos ei olisi nähnyt miehen ruuvaavan kämmentietokoneita, olisi voinut kuvitella äänen ja musiikin saavan alkunsa suuremmastakin sampleri- ja syntetisaattoriarsenaalista. Nintendoon nivoutuvat mielikuvat viiksekkäästä putkimiehestä ja sienten syömisestä saivat kyytiä Café Fomalhautin kurittaessa klassikkokonsolien äänipiirejä. Monipuolisen ja viihdyttävän setin kolmas kappale kuultavissa.



Usvakone

Usvakone valloitti Artturin kolmen koneenkäyttäjän sekä VJ:n voimin. Yleisön aistielimille vyörytettiin kolmen kappaleen verran syntetisoijien, sekvensserien, kaossilaattorin, perkussioiden ja efektoitujen vokaalien voimin virsiä ja düsseldorfilaista äänimaailmaa. VJ Usvan takoessa samanaikaisesti verkkokalvoille hypnoottisia visuaaleja voidaan todeta, että kyseessä oli todella kokonaisvaltainen performanssi. Runsaiden suosionosoitusten määrästä voidaan päätellä, että kokemus oli myös yleisön mieleen. Kuultavissa setin avannut "Armahda".



Esiintyjien välissä soitetut kappaleet
---
Caribou - Sun
Danger - 4h30
Four Tet - Plastic People
---
Thom Yorke - FeelingPulledApartByHorses
Venetian Snares - Frictional Nevada
---
Jaakko Eino Kalevi - 1000 stars
KA SO RE - Dramatically Keep You
---

Suosion kasvusta ja viidakkorummun kumusta kertoo osaltaan myös se, että alati kasvavan yleisömäärän lisäksi syyskuun illan esiintyjiä on ilmoittautunut jo tarvittava määrä. Syyskuun ilta järjestetään siis varmuudella 21.9. Ilmoittautumisia otetaan jatkuvasti vastaan eli aletaan täyttämään lokakuun iltaa samalla innolla kuin aikaisempiakin! Kiitokset esiintyjille ja yleisölle, nähdään syyskuussa!

-Omat Laitteet-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti